För dig som vill hyra ut

Det kan kännas självklart att bara öppna dörren och ta betalt för en bostad man hyr ut i andra hand, men det finns ett antal saker som kan vara bra att tänka på för dig som hyresvärd.

Som hyresvärd är det du som har ansvar för din hyresgäst. Det kan då vara viktigt att välja hyresgäst med omsorg och se till att man skriver ett kontrakt.

Boupplysningen kan du läsa mer om vad man bör tänka på, oavsett om du hyr ut din bostadsrätt, hus eller bara vill hyra ut ett rum! Även vilka lagar som gäller för dig och din hyresgäst.

Klicka här för att lägga in en annons i vår bostadsportal 

Användarvillkor

Genom att registrera sig (eller skicka in en annons) samtycker användaren till att Studentbostad Kristianstad lagrar användarens personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen ((EU) nr 2016/679). 

Som registrerad användare godkänner du att all information som du skrivit in sparas i databasen. Användare samtycker till att Studentbostad Kristianstad hanterar deras personuppgifter och förrättar register. Användarregister förrättas för att Studentbostad Kristianstad ska kunna hantera ditt ärende på ett smidigt sätt och fullgöra våra arbetsuppgifter. Studentbostad Kristianstad använder personuppgifter främst för att administrera, tillhandahålla, utveckla och underhålla tjänsterna på vår webbsida. Studentbostad Kristianstad kan också komma att kontakta dig med information eller för att samla in ytterligare åsikter från dig . Genom att lämna dina personuppgifter till oss och godkänna tillämpliga villkor samtycker du till att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vad som anges i dessa användarvillkor. 

Dina rättigheter

Rättelse: Du har rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter.

Invändningar: Du har rätt att göra invändningar mot den behandling som görs av dina personuppgifter.

Registerutdrag: Du har rätt att, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan till oss, få information om vilka personuppgifter vi behandlar gällande dig.

Bortglömd: Du har rätt att när som helst och utan avgift avsluta ditt konto på Studentbostad Kristianstad samt begära att Studentbostad Kristianstad tar bort alla dina personuppgifter. Du kan utnyttja denna rätt genom att ta bort ditt konto under Mina sidor eller genom att kontakta Studentbostad Kristianstad på bostad@ksk.nu Observera dock att även om ditt samtycke återkallas kan Studentbostad Kristianstad med annan laglig grund ha fortsatt rätt att behandla dina personuppgifter, såsom om användaren t.ex. brutit mot tillämplig lag. 

Personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på denna webbplats är Högskolan Kristianstad. Du hittar information om hur du kontaktar oss under Om oss. 

Studentbostad Kristianstad ansvarar ej för att informationen gällande förmedlingen av bostäder mellan användare är korrekt. Har en användare krav gentemot annan användare till följd av denne användares användning av Studentbostad Kristianstad accepterar den kravställande användaren att göra gällande detta krav självständigt och utan inblandning från Studentbostad Kristianstad sida och Studentbostad Kristianstad befrias från alla krav, förpliktelser, skadestånd, förluster, kostnader och utgifter inklusive advokatarvoden, kända och okända, som uppstår på grund av eller i samband med sådant krav. 

Studentbostad Kristianstad förbehåller sig rätten att stänga av en användare om det finns misstanke om olovlig uthyrning, bedrägeri eller liknande. Studentbostad Kristianstad förbehåller sig rätten att neka publicering av annonser där det föreligger misstanke om bedrägeri eller liknande. Studentbostad Kristianstad förbehåller sig även rätten att neka publicering av annons eller stänga av en användare om innehållet i annons eller det som framgår av korrespondens på annat sätt bedöms utgöra diskriminering enligt diskrimineringslagen.

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?